Musée Fin-de-Siècle Museum

musée fin-de-siècle museum – Every end is a new beginning.

De werken reflecteren de uiteenlopende artistieke disciplines tussen 1868, het jaar waarin de Société libre des Beaux-Arts werd opgericht, en 1914.

Bekende beeldende kunstenaars zoals Constantin Meunier, James Ensor, Henri Evenepoel, Fernand Khnopff, Léon Spilliaert of Georges Minne weerspiegelen de opwinding van deze periode, die ook tot uiting kwam in alle andere creatieve gebieden: literatuur, opera, muziek, architectuur, fotografie of poëzie (Maurice Maeterlinck, Emile Verhaeren, Octave Maus, Victor Horta, Henry Van de Velde, Maurice Kufferath, Guillaume Lekeu,...). De Art Nouveau-architectuur wordt belicht via de reconstructie in 3D van zes Art nouveau gebouwen.

Het nieuwe museum ligt in het hart van Brussel, een van de artistieke hoofdsteden van de late negentiende eeuw dankzij de tentoonstellingen van salons als Les XX en La Libre Esthetique tussen 1884 en 1914.  Het museum onderscheidt zich door haar multidisciplinaire karakter, via samenwerkingen met de Koninklijke Bibliotheek, de Koninklijke Muntschouwburg, de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, Cinematek, de Bibliotheca Wittockiana, de Koning Boudewijnstichting en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest met het depot van de collectie Gillion Crowet, dat een van de hoogtepunten van het parcours vormt.

Reservatie

Musée Fin-de-Siècle Museum

Telefoonnummer: +32 (0)2 508 32 11
E-mailadres: info@fine-arts-museum.be