Ontmoeting met de commissaris van de tentoonstelling Constantin Meunier Commissaris : Francisca Vandepitte

Rondleiding

Internationaal staat Meunier bekend om de introductie van industriearbeiders, dok- en mijnwerkers in de beeldende kunst, als iconen van de moderniteit. Meuniers kijk op mens en wereld is er één vol mededogen en is onlosmakelijk verbonden met de industriële, sociale en politieke ontwikkelingen in België op het eind van de 19de eeuw. Niettemin wil de tentoonstelling een gevarieerd overzicht bieden van het volledige werk van de kunstenaar.  Bijzondere aandacht gaat daarom uit naar de schilderijen uit de eerste decennia van zijn carrière die tot nu toe weinig bestudeerd zijn: historische taferelen, burgerlijke portretten en religieuze scènes.  Als geen ander weerspiegelt het oeuvre van Constantin Meunier de voornaamste stromingen en ontwikkelingen uit de Belgische kunst van de 2de helft van de 19de eeuw. Naast een representatieve selectie van schilderijen en bronzen sculpturen wordt een boeiende keuze van werken op papier en documenten getoond.

www.expo-meunier.be

Tijdstip

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

Afspraak