Originele tekeningen van Klaas Verplanckes "De appel van Magritte" Magritte Museum

Gratis tentoonstelling

Klaas Verplancke, Magritte's Apple

De cinemazaal op verdiep -1 van het Magritte Museum verwelkomt de originele tekenplanken van Klaas Verplanckes kinderboek "De appel van Magritte", uitgegeven in het Nederlands door Lannoo, in het Engels door MoMA en in het Frans door Centre Pompidou. De kleine gratis tentoonstelling wordt georganiseerd naar aanleiding van de Magrittetentoonstelling "La trahison des images" in het Centre Pompidou in Parijs (21.09.2016 > 23.09.2017). Voor deze tentoonstelling is ons Magritte Museum de grootste bruikleengever.

"De appel van Magritte" door Klaas Verplancke

René droomt van een leven als schilder. Hij wil een kunstenaar zijn die appels schildert, en hoeden... en zelfs 'appelhoeden'. In zijn schilderijen is alles mogelijk. Bomen worden lippen, een stokbrood wordt een neus, wolken drijven door de kamer.
De appel van Magritte is van internationale klasse. Het boek werd gemaakt in opdracht van The Museum of Modern Art (MOMA) in New York.

Het boek is verkrijgbaar in de Magritteshop, naast de cinemazaal op verdiep -1 van het Magritte Museum.

Magritte Museum
Koningsplein 1
Cinema Magritte, verdiep -1

Toegang