Broodje Brussel 14-18. Breuk of continuïteit?

Educateam

Broodje Brussel

Broodje Brussel, dat zijn middaguitstapjes in de stad voor zij die werken en wonen in Brussel. 

Heb je een uurtje en wil je er even uit? Ontdek onze tijdelijke focustentoonstelling "14-18. Breuk of continuïteit?" en speur de veranderingen en constanten van de Belgische kunst tussen 1910-1925 op.

Kunstenaars en invloedrijke kunststromingen zoals het expressionisme van Constant Permeke, het futurisme van Jules Schmalzigaug of ook nog het neoplasticisme van Jozef Peeters hangen hier zij aan zij en dompelen de bezoeker onder in deze artistiek rijke en politiek verwarrende periode.

Bovendien plaatst de Digital Experience, de volledig nieuwe multimediacilinder, de werken in een interactieve context. Aan de hand van historische documenten, video’s, audiovisuele fragmenten en reproducties van werken biedt deze innovatieve installatie een globaal beeld van de artistieke productie in België tijdens de ‘Groote Oorlog’.

29/09 - Wiertz Museum  [uitzonderlijk in Vautierstraat 62 ipv Regentschapsstraat 3]

27/10 - 14-18. Breuk of continuïteit? (expo)

24/11 - Mens en ruimte 

22/12 - Moderniteit op zijn Belgisch (expo)

26/01 - Voorwerpen en hun betekenis

23/02 - Kunstenaarsateliers

30/03 - Rik Wouters (expo)

27/04 - Henri Evenepoel

18/05 - George Minne

29/06 - Rik Wouters (bis)

Tijdstip
13:00 >14:00

Onthaal
Forum KMSKB

Plaats
Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel

Taal
Nederlands

Deelname
6 €

Reservatie
reservation@fine-arts-museum.be