Amarant

"Het Abstract Expressionisme: Schilderen als lotsbestemming" door docent Kristin De Glas

Het abstract expressionisme blijft tot de verbeelding spreken. In de Royal Academy in Londen bijvoorbeeld loopt dit najaar een grote overzichtstentoonstelling. 

Na de Tweede Wereldoorlog verschuift het zwaartepunt van de kunst van Parijs naar New York. Een nieuwe generatie schilders treedt er voor het voetlicht. Ze geloven in experiment, improvisatie, kleur en spontaniteit. Bevlogen kunstenaars zoals Pollock, De Kooning, Kline, Rothko en Newman zetten er een nieuwe abstracte kunst op de kaart. Sommigen zweren bij het geïnspireerde gebaar van de schilder, voor anderen is de kleur het ultieme uitdrukkingsmiddel. Lees hier verder.

Amarant biedt vorming aan over de geschiedenis en de actuele ontwikkelingen van beeldende kunst, muziek en filosofie. Hun educatief aanbod omvat cursussen, tentoonstellingsbezoeken, daguitstappen en reizen. Amarant wil de essentiële rol die kunst en filosofie spelen in zelfontplooiing en de samenleving versterken.

Reservatie

Tijdstip
10:00-12:30 & 14:00-16:30

Plaats
Auditorium B
Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel

Taal
Nederlands

Deelname
Inschrijvingen via Amarant