Meet the curators Frederik Leen en Herwig Todts

Rondleiding

Rik Wouters

Op zaterdag 25 maart kan u de retrospectieve Rik Wouters ontdekken met twee van haar tentoonstellingscommissarissen: Frederik Leen (KMSKB) en Herwig Todts (KMSKA). Een rondleiding doorheen een tentoonstelling waar kleur en authentieke onderwerpen uitgebreid aan bod komen. Reserveren noodzakelijk.

Meer over de tentoonstelling Rik Wouters:

Als spilfiguur van het Brabants fauvisme heeft Rik Wouters een briljant en kleurrijk oeuvre nagelaten, in scherp contrast met de drama’s die zijn bestaan teisterden tot aan zijn vroegtijdige dood in 1916, op 33-jarige leeftijd. Rik Wouters was zowel het schilderen, beeldhouwen en tekenen meester: zijn bijzonder parcours verheft hem vandaag tot een onmiskenbare vertegenwoordiger van de Moderne Kunst in België.

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België organiseren in samenwerking met het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen een uitzonderlijke retrospectieve tentoonstelling. Voor de eerste keer brengen deze twee musea de belangrijkste verzameling werken samen van de vermaarde Belgische kunstenaar van de vroege 20e eeuw samen. Zeldzame bruiklenen van privécollecties en grote internationale musea vervolledigen het aanbod. Deze belangrijke tentoonstelling sluit de reeks herdenkingsinitiatieven af rond het 100e overlijdensjaar van de kunstenaar.

Tijdstip
15u00-16u30

Startpunt
Het grote forum van de