Rondleiding voor blinden en slechtzienden Rik Wouters retrospectieve

Museum op Maat

Equinox logo

Rondleidingen met audiobeschrijving, tactiele tools en geluidsfragmenten. Uitzonderlijk, in het kader van dit bezoek aan de Rik Wouters retrospectieve, hebben de tentoonstellingscommissarissen enkele beeldhouwwerken uitgezocht die aangeraakt mogen worden. Geleidehonden zijn toegestaan!

Er is een rondleiding voorzien op vrijdag 24 maart en 28 april. Beide rondleidingen starten om 14u.

Retrospectieve Rik Wouters (10/03/2017 >02/07/2017)
De kunst van Rik Wouters wordt gekenmerkt door authentieke, ongekunstelde onderwerpen die de toeschouwer rechtstreeks aanspreken. Door zijn herkenbare beeldtaal en bekoorlijke kleurenpracht slaagde hij er in om een voor zijn tijd vooruitstrevende artistieke schilder- en tekenstijl te ontwikkelen. Zo werd zijn vernieuwende schilderstijl al gauw door een breed spectrum van kunstliefhebbers en - geïnteresseerden gewaardeerd. Zowel gepassioneerde kunstliefhebbers als het grote publiek koesteren zijn artistieke nalatenschap tot op heden.

Tijdstip
Duur: 2 uur

Onthaal
Het grote Forum van de Musea