Zomerwandelingen Literaire en poëtische wandeling

Fin-de-Siècle Museum

Théo Van Rysselberghe, Portret van Emile Verhaeren, 1915

Wegens te weinig inschrijvingen, werd deze sessie geannuleerd. U kan wel deelnemen aan de Franstalige sessie of een sessie op een andere dag.

Schrijfster en performer Carmien Michels en kunsthistoricus Jan Bossier dragen voor uit het werk van negentiende-eeuwse schrijvers en dichters. Zo geven ze het woord aan schilderijen en beeldhouwwerken. Ze versterken uw kijkplezier met de inspiratie van het woord.

Verhaeren in het museum

Iedere donderdag: 20/07 -  27/07 - 17/08 - 24/08- 31/08

U kunt luisteren naar gedichten van Verhaeren wiens poëzie rechtstreeks geïnspireerd lijkt te zijn door de schilderijen van het Musée Fin de Siècle Museum. Of zijn het de kunstenaars die betoverd waren door de woorden van de dichter?

Reis door een schilderij

Iedere zondag: 23/07 - 30/07 - 20/08 - 27/08

Neem eens de tijd en zet je neer voor een schilderij. Mijmer over wat je ziet maar ook over wat je niet ziet. Welke verhalen liggen verborgen achter details en kleuren. Een ludieke en inspirerende ontdekkingstocht waarin kunst en literatuur elkaar versterken.

Verplichte reservatie

Taal (NL)

Tijdstip

13 juli 2017 / 11:00-12:30