Tekst en inslag. Van illusie tot beeld. Tentoonstelling in het Magritte Museum

Museum op Maat

>

Magritte zou ook het eindeloze samenstellen en ontleden van zinsdelen geapprecieerd hebben. Net als het eindeloze samenstellen en ontleden van de beelden en woorden die uit het niets opduiken en gegrift zijn in de versnipperde stroken van het doek... Wanneer de strak gespannen garens van wol een originele schepping van dromerige beelden en poëzie ontwaren, worden de grenzen van de werkelijkheid opnieuw getest ... Er moest maar één stap gezet worden om de zwakke plek te treffen die ons scheidt van het irreële, dit werd gedaan door de jongeren van PCS Querelle en van het Lycée Dachsbeck met de hulp van twee jonge beeldende en textielkunstenaars, Léa Scope en Elise Péroi.

De tentoonstelling "Tekst en inslag. Van illusie tot beeld." geeft het resultaat weer van het collectieve en geduldige werk van kinderen en jongeren van 6 tot 14 jaar, die op een verrassende wijze de poëtische vrijheid die geliefd is bij de surrealisten verkenden.

In samenwerking met het team van "Museum op  Maat" (Sesame) en dat van "Midis de la Poésie".
Met de steun van de Stichting Engie.

TAAL (NL/FR/EN)

Tijdstip

Openingsuren van het Magritte Museum
di-vrij : 10-17u
za-zo : 11-18u

Plaats

Magritte Museum
Cinemazaal op verdiep -1
Koningsplein 1
1000 Brussel

tarieven

Gratis toegang

 
Informatie

museesurmesure@fine-arts-museum.be
www.midisdelapoesie.be