Vanitas, van illusie naar verlossing De tijd die verstrijkt

Promenadeconcert

Promenadeconcert: Vanitas, van illusie naar verlossing.

Het Cetra d’Orfeo en sopraan Anne Hélène Moens nodigen u uit op het promenadeconcert doorheen de zalen van het Old Masters Museum, dat muziek en schilderkunst in harmonie brengt via een universeel thema : DE TIJD DIE VERSTRIJKT. 

Na plaats genomen te hebben voor de werken, kunt u luisteren naar de toelichtingen van een kunsthistoricus om de betekenis van dit thema in het stilleven van de 17e eeuw beter te begrijpen.

De musici (die op antieke instrumenten spelen) laten u ontdekken hoe dat melancholische gevoel bij de Europese componisten Thomas CampionPhilipp Heinrich Erlebach of Stefano Landi voor prachtige liederen zorgde.

Passies, virtuositeit en barokke versiering van de klavecimbelfantasieën van Girolamo Frescobaldi of Arcangello Corelli weerspiegelen die van de schilders.

Het is voor de werken van Rubens dat u het tegengif – voorgesteld door de Kerk - zult ontdekken voor de wanhoop van het menselijke bestaan: een voorbeeldig leven leidt tot de Verlossing. In die zoektocht zal de rol van de Maagd ter sprake komen via fragmenten uit cantates van Giacomo Carrissimi en Vivaldi.

 

ENKEL ONLINE RESERVATIE
TAAL (NL/FR/EN)
TIJDSTIP

15:00 - 16:00

PLAATS

Old Masters Museum
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel

Ontmoetingsplaats: Forum

TARIEVEN

15 € : Standaard tarief
12 € : Jongeren (-26 ans), Vrienden van de Musea

Toegang tot het museum inbegrepen

INFORMATIE

www.lacetra.com
office.cetra@gmail.com
+32 (0)2 366 30 57

La Centra d'Orfeo