Nocturne in het Meunier Museum Brussels Museums Nocturnes

Nocturne

Nocturne in het Meunier Museum

Ontdek de atelierwoning van Constantin Meunier (1831-1905)! Deze boeiende Belgische schilder én beeldhouwer werd door Rodin beschouwd als één van de grootste kunstenaars van de eeuw en bewonderd door Van Gogh. Het Musée Meunier Museum zal u inwijden in het Belgische industriële, politieke en sociale leven van het einde van de 19de eeuw. Sculpturen in brons en gips, schilderijen, tekeningen, schetsen en ontwerpen: het museum toont een selectie van meer dan 150 werken en documenten.

Programma

Meet the curators

Francisca Vandepitte 17:00 > 20:00

Gratis rondleidingen:

NL: 17.30 + 18.30
FR: 18.00 +19.00

Max. 20 deelnemers per rondleiding. Wij raden ten zeerste aan om op voorhand te reserveren.


BRUSSELS MUSEUMS NOCTURNES

Van 13 september tot 6 december 2018 kan je elke donderdagavond minstens 5 Brusselse musea in een andere setting verkennen. Op het programma: nieuwe expo’s, worskhops, muziek, food & drinks, exclusieve rondleidingen en meer. We beloven je een boeiende ontdekkingsreis langs ongekende museumpareltjes en charmante Brusselse wijken. De perfecte pil tegen opkomende herfstblues.

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België nemen dit jaar twee keer deel aan de nocturnes. Het Meunier Museum opent zijn deuren op donderdag 20 september, het Wiertz Museum op donderdag 11 oktober. 

reserveren aangeraden
TAAL (NL/FR/EN)

TIJDSTIP

17:00 - 22:00

PLAATS

Musée Meunier Museum
Abdijstraat 59
1050 Brussel

BEREIKBAARHEID

Tram 94: halte Abdij
Bus 38: halte Abdij

TARIEVEN

Gratis toegang

Organisatie

Brussels Museums

Koningsgalerij 15, 1000 Bruxelles
brusselsmuseumsnocturnes.be
info@brusselsmuseums.be
+32 (0) 2 512 77 80