Blut und Poëzie: Berlin (NL/EN) by RITCS

Performances

Wanneer het regent in Berlin, druppelt het in Vlaanderen, in elk geval tijdens het interbellum. Berlijn gaat een periode van ongekende dynamiek en creativiteit in, kunstenaars verleggen de grenzen, de technologische vooruitgang dendert aan een rotvaart door, en het nachtleven swingt als nooit tevoren.

De kater zal er niet minder om zijn. De tijd lijkt plots te versnellen en de mens kan niks anders dan er achteraan hollen. Ondertussen krabbelen in Vlaanderen de nationalisten recht en spoelen ze de ontgoocheling van WO1 door. Aan de horizon klinkt het gestamp van lederen laarzen. Verscheurd tussen optimistisch humanisme en existentiële crisis proberen kunstenaars en intellectuelen in Vlaanderen die gespletenheid onder woorden te brengen, vaak met grove, jachtige pennentrekken.

Studenten theaterregie van het RITCS duiken die woelige periode in, en maken zo de reis van Berlijn naar Vlaanderen en terug. Onder begeleiding van Ruud Gielens en Karel Vanhaesebrouck gaan ze met auteurs als Paul Van Ostaijen, Wies Moens, Kurt Köhler en Ferdinand Bordewijk als gids op zoek naar de echo’s tussen het interbellum en onze verwarrende tijden. Want het verleden spreekt steeds tot het heden. Samen met de studenten Podiumtechnieken ontwerpen ze speciaal voor het museum een in-situ-parcours. Brussel, een stadssymfonie, maar dan wel eentje die zich in de kieren en gaten van het nachtleven afspeelt.

Een project van RITCS | Royal Institute for Theatre, Cinema & Sound
Studenten 2de BA Regie en Podiumtechnieken
Begeleiding: Enak Cortebeeck, Eric Engels, Ruud Gielens, Saskia Louwaard, Karel Vanhaesebrouck.

In Samenwerking met Les Midis de la Poésie

Talen (NL/EN)

Tijdstip

KMSKB - Museum + expo + Cabaret-Philo

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk op vertoon van een expoticket.

reservatie

info@midisdelapoesie.be