Amarant

"Voorbij de architectuur: Architectuur in relatie tot dans, muziek, literatuur en film" door Frank De Groeve

Overal wordt er gebouwd. Zelden spreken we van architectuur. Architectuur is net dat ietsje meer: architectuur is net zo bouwen dat het boeiend wordt en ons aanspreekt. En ons hopelijk blijft aanspreken.

Goede architectuur is net als een dansvoorstelling die je jaren geleden van je sokkel heeft geblazen en die maar blijft nazinderen. Of zoals een boek dat jouw wereld overhoop gooit en volledig je aandacht opeist. Goede architectuur kan je ook telkens  opnieuw ontdekken zoals een muziekstuk waarvan je wel elke noot kent, en toch, elke keer pakt het je. Ook sommige films beklijven en geven niet al hun geheimen prijs na een eerste vertoning.

Orhan Pamuk, Tom Ford, Anne Teresa De Keersmaeker en John Cage schrijven, filmen, dansen en componeren, maar zijn in hun werk misschien wel meer architect dan de meeste architecten (Pamuk is ook écht architect).

Deze cursus haalt architectuur weg van de gebouwen en gaat op zoek naar hoe dans, muziek, literatuur en film doordrongen zijn van architectuur. Een cursus voorbij de architectuur om architectuur beter te begrijpen.

AMARANT: ART OF COURSE

Amarant biedt vorming aan over de geschiedenis en de actuele ontwikkelingen van beeldende kunst, muziek en filosofie. Hun educatief aanbod omvat cursussen, tentoonstellingsbezoeken, daguitstappen en reizen. Amarant wil de essentiële rol die kunst en filosofie spelen in zelfontplooiing en de samenleving versterken.

TAAL (NL)
TIJDSTIP