Nocturne in het Wiertz Museum Brussels Museums Nocturnes

Nocturne

Helemaal in de sfeer van toen: een museum gewijd aan schilder, beeldhouwer en auteur Antoine Wiertz (1806- 1865), een controversiëel figuur uit de Belgische romantiek. Ontdek zijn unieke woon- en werkplaats in de Brusselse Leopoldswijk en laat je meeslepen door zijn leefwereld, zwevend tussen romantiek en schrikwekkende scènes.

VRIJ BEZOEK

GRATIS RONDLEIDINGEN

NL: 17.30 + 18.30
FR: 18.00 +19.00

Max. 20 deelnemers per rondleiding. Wij raden ten zeerste aan om op voorhand te reserveren.

FANFARE in het LEOPOLDpark

19.00 -22.00

in samenwerking met het Museum voor Natuurwetenschappen, het Parlamentarium en het Museum voor Europese Geschiedenis.

BRUSSELS MUSEUMS NOCTURNES

Van 19 september tot 5 december 2018 kan je elke donderdagavond minstens 5 Brusselse musea in een andere setting verkennen. Op het programma: nieuwe expo’s, worskhops, muziek, food & drinks, exclusieve rondleidingen en meer. We beloven je een boeiende ontdekkingsreis langs ongekende museumpareltjes en charmante Brusselse wijken. De perfecte pil tegen opkomende herfstblues.

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België nemen dit jaar twee keer deel aan de nocturnes. Het Meunier Museum opent zijn deuren op donderdag 24 oktober, het Wiertz Museum op donderdag 7 november.

RESERVeren aangeraden
TAAL (NL/FR/EN)

TIJDSTIP

PLAATS