Mahler meets Ensor

Rondleiding-Concert

Mahlers Symfonie nr. 2 is wereldwijd een iconisch werk in het artistieke repertoire en vormt het vertrek- en eindpunt van dit unieke evenement in het kader van het PICTURE! Festival, met het Belgian National Orchestra en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, beide gelegen op de Kunstberg.

Duik met Mahler meets Ensor in het Brusselse fin de siècle, in beeld gebracht door artiesten van toen en opgeluisterd door het Belgian National Orchestra. Het orkest dompelt zijn publiek onder met Gustav Mahlers meesterwerk in het muzikale werelderfgoed, bijgestaan door de grootste internationale solisten.   

 "Ik zou sterven om te leven."  Met die woorden besluit Gustav Mahler zijn Symfonie nr. 2. De mens wordt per definitie geconfronteerd met zijn eigen eindigheid. Het is dan ook volkomen normaal dat hij op zoek gaat naar spiritualiteit en vraagtekens plaatst bij het leven, de dood ... en het hiernamaals, voor zover dat bestaat.

Het vertrekpunt voor Mahler is het Totenfeier, het feest van de doden. Wat slechts een eenvoudig muzikaal gedicht moest worden, is uitgegroeid tot de eerste beweging in zijn beroemde symfonie. Mahler wilde de dood helemaal niet verheerlijken met poëtische of melancholische schijn. Hij wilde daarentegen de pracht van het leven en de dood voor het voetlicht brengen, hoe pijnlijk ze ook kunnen zijn. Dat maakt het werk des te intenser. Het opus, en vooral de koren in de laatste beweging, laat geen enkele luisteraar onberoerd.

PROGRAMMa

16u30 Onthaal in het Fin-de-Sièclemuseum
16u45–17u45  Themabezoek met rondleiding door de museumzalen
18u00–19u00  Maaltijd in Café Victor (optioneel)
19u15–19u45  Muzikale intro bij BOZAR + meet the artist
20u00–22u30  Concert van het Belgian National Orchestra
TICKETS  
Taal (NL/FR)

Locatie

Musée Fin-de-Siècle
Rue de la Régence 3
1000 Bruxelles

TARIeven
Formule « Light »
(rondleiding + concert)
40€

Formule « Enhanced »
(rondleiding + maaltijd + concert)
De prijs voor de maaltijd omvat 1 gang en 1 drankje

75€
CONTACT & INFORMATIe

Belgian National Orchestra 
Ravensteinstraat 36
1000 Brussel

+32 2 552 04 60
info@nationalorchestra.be

Picture Festival
31.10 > 10.11 2019
www.picturefestival.be