Van 25.10 tot 30.10.2021 ontvangt M je graag binnen én buiten de museummuren voor de jaarlijkse ICOM CECA-conferentie. Op vrijdag 29 oktober staat een field trip naar Brussel - de hoofdstad van België - op het programma.

 

Tijdens deze dag maak je kennis met een aantal Brusselse musea en hun educatieve werking. We zoomen in en focussen op een aantal interessante praktijkvoorbeelden rond co-creatie en participatie. Verder nemen we ook voldoende tijd om de mooie collecties van de musea te ontdekken.

 

10:00 - 11:30: projectpresentaties en rondleiding CECA-ICOM / Co-creatie (FR/ES/EN)

Tijdens de presentaties nodigen de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België je uit om samen na te denken over volgende vragen:

  • Wat is co-creatie? Wat is het verschil tussen een co-creatief project en een participatief of inclusief project? Wat maakt het speciaal?

  • Hoe ontwikkel je een co-creatief project in een museum? Wat maakt het mogelijk? Wat zijn de hindernissen en beperkingen?

  • Wat levert de co-creatieve ervaring het museum op buiten het eenmalige project? Vandaag en morgen...

Bijzondere aandacht zal worden besteed aan twee projecten: 

  • Het project ‘Museum in dialoog’ werd gelanceerd in januari 2020 en is een gezamenlijk initiatief van de Evens Stichting, Museum on Demand, in samenwerking met FMDO

  • Het co-creatieve project: ‘De ziel van de dingen en de dingen van de ziel’ onder leiding van het Bemiddelingsteam en Lluís Sabadell Artiga - Cuscusian*s 

Meer info: ICOM CECA-conferentie Brussel (mleuven.be)

 

14:00 - 15:30: workshop CECA-ICOM (FR/EN) in de tentoonstelling EUROPALIA: Sporen van moderniteit

Reis mee naar het hart van het co-creatieve proces en neem deel aan de workshop van de Europalia-tentoonstelling: ‘De wegen van de moderniteit’.  

Meer info en reservatie: ICOM CECA-conferentie | Namiddagprogramma Brussel (mleuven.be)