Musée Fin-de-Siècle Museum

musée fin-de-siècle museum – Every end is a new beginning.

De werken reflecteren de uiteenlopende artistieke disciplines tussen 1868, het jaar waarin de Société libre des Beaux-Arts werd opgericht, en 1914.

Bekende beeldende kunstenaars zoals Constantin Meunier, James Ensor, Henri Evenepoel, Fernand Khnopff, Léon Spilliaert of Georges Minne weerspiegelen de opwinding van deze periode, die ook tot uiting kwam in alle andere creatieve gebieden: literatuur, opera, muziek, architectuur, fotografie of poëzie (Maurice Maeterlinck, Emile Verhaeren, Octave Maus, Victor Horta, Henry Van de Velde, Maurice Kufferath, Guillaume Lekeu...). De Art Nouveau-architectuur wordt belicht via de reconstructie in 3D van zes Art nouveau gebouwen.

Het nieuwe museum ligt in het hart van Brussel, een van de artistieke hoofdsteden van de late negentiende eeuw dankzij de tentoonstellingen van salons zoals Les XX en La Libre Esthetique tussen 1884 en 1914.  Het museum onderscheidt zich door haar multidisciplinaire karakter, via samenwerkingen met de Koninklijke Bibliotheek, de Koninklijke Muntschouwburg, de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, Cinematek, de Bibliotheca Wittockiana, de Koning Boudewijnstichting en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest met het depot van de collectie Gillion Crowet, dat een van de hoogtepunten van het parcours vormt.

Musée Fin-de-Siècle Museum

info@fine-arts-museum.be

Openingsuren

Dinsdag - vrijdag: 10:00 - 17:00
de kassa sluit om 16:30

Weekends: 11:00 - 18:00
de kassa sluit om 17:30

Sluitingsdagen: 1 november,
11 november, 25 december, 1 januari, de tweede donderdag van januari

Op 24 en 31 december sluiten de Musea om 14:00

Kaart

Collecties + Musée Magritte MuseumCollecties
(Old Masters + Fin-de-Siècle)
Musée Magritte MuseumMusée Wiertz Museum / Musée Meunier Museum
Volwassenen (19 - 64 jaar) € 15  € 10 € 10 gratis
  • Senioren (65+)
  • groepen volwassen (min. 15 pers)
  • Thalys reiziger
 € 10  € 8 € 8 gratis
  • Studenten (-26; voltijds onderwijs; op vertoon van studentenkaart)
  • Mindervaliden ( 1 begeleider van deze persoon geniet hetzelfde tarief)
  • Belgische werkzoekenden en begunstigende van het leefloon (wet van 26 mei 2002)
  • Schoolgroepen (-26; onaangekondigd) *
 € 5  € 3 € 3 gratis

• Kinderen en jongeren (-19; buiten schoolverband)
  • Stadsgidsen van Brussel
  • Belgisch onderwijzend personeel
  • Eén begeleider per school-, jeugd- of kansengroep
  • leden van ICOM (Vl., Belgique Wall-Bxl; op vertoon van een geldig bewijs)
  • Personeelsleden van de POD Wetenschapsbeleid (BELSPO) (op vertoon van een geldig bewijs)
  • Vrienden van de KMSKB
  • Pers (op vertoon van officiële perskaart of mits contact via de dienst communicatie
  • Brussels Card)
  • Ribbedebie & Attractions et Tourisme
  • Sotheby's preferred
  • Eurostar (buy one, get one for free)

gratis  gratis gratis gratis

Visiogids Fin-de-Siècle (Frans, Nederlands, Engels, Duits)

Audiogids Old Masters (Frans, Nederlands, Engels, Duits)

Audiogidsen Magritte:

• NIEUW! Audiogids voor kinderen (Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans)
  • NIEUW! Audiogids voor jongeren (Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans)
  • Audiogids voor volwassenen (Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans, Italiaans)
  • Visiogids voor volwassenen en slechthorenden/doven (Nederlands, Frans, Engels)
€ 4 € 4 € 4

De eerste woensdag van de maand zijn alle musea vanaf 13:00 gratis toegankelijk [niet van toepassing op tijdelijke tentoonstellingen].