Kids & Family

"Een Family Friendly Museum!"
Verhaaltochten, interactieve of "filosofische" parcours, kinderenstages, creatieve ruimtes in het hart van de tentoonstellingen om met het hele gezin te verkennen... Plezier voor jong en oud!

Kinderstages

kinderen eerst!
voor kinderen VAN 8 T.E.M. 12 JAAR

Op schilderijen staan vaak kinderen afgebeeld: spelend of zich vervelend, met hun mooiste kleren aan of in werkmanplunje, alleen of omringd door de hele familie.

We bekijken die schilderijen aandachtig en kiezen er enkele uit die ons kunnen inspireren om een vriendje of ook jezelf af te beelden. Wie weet kom je terecht in een grappig familieportret of blijk je te kunnen vliegen in de lucht. Maar we denken ook na over hoe kinderen in de wereld behandeld worden, hun rechten, de omstandigheden waarin ze moeten leven. We discussiëren erover en schrijven ons eigen pamflet.

Krokusverlof: 27 en 28 februari 2020

Paasverlof: 15, 16 en 17 april 2020

Zomerstage: 01, 02 en 03 juli 2020


Old Masters Museum

Destination Bruegel
FAMILIEPARCOURS DOORHEEN HET OLD MASTERS MUSEUMS

Ga met jong en oud op zwerftocht door het Museum. Volg de route op de kaart langs kunstwerken en doe-opdrachten om je bestemming te bereiken:Bruegel!

Vraag naar het familieparcours aan de Bruegelbalie in de centrale hal (forum) van het Museum

TALEN: NL - FR - EN  / PRIJS:  gratis


Magritte Museum

AUDIOGIDS KINDEREN

Aan de hand van een grappig en boeiend gesprek tussen een kind en René Magritte, leren kinderen (6-12 jaar) een dertigtal werken en documenten uit de collectie kennen.

    

TALEN: NL - FR - EN - DE- IT  / PRIJS:  € 4
EDUCATIEVE BRONNEN

AUDIOGIDS JONGEREN

De jongeren (12-18 jaar) ontdekken op een sensoriële en toegankelijke filosofische wijze een twintigtal werken uit de collectie.


TALEN: NL - FR - EN - DE- IT  / PRIJS:  € 4
EDUCATIEVE BRONNEN
Aangeboden door Maecenas Circle in samenwerking met de dienst Publieksbemiddeling,  met de vriendelijke toestemming van Charly Herscovici, Stichting Magritte