Individuele bezoekers Museum op Maat

 

Reliëfplaten met audiobeschrijvingen in het Fin-de-Siècle Museum

Bezoekers met een visuele beperking kunnen in familieverband of met vrienden een toegankelijk parcours bezoeken in de collecties van het Fin-de-Siècle Museum (1868-1914).

Zeven meesterwerken verspreid over de niveaus -5 tot -8 kunnen beluisterd worden met audiodescriptie. Naast de werken vindt u de reliëfplaten in braille.

U kunt de audiodescriptie beluisteren met een QR-code (op de tafel, onder de beschrijving van het werk) of met een audiogids beschikbaar aan de kassa.

U vindt de besproken schilderijen terug op een reliëfplan aan het begin van het Fin-de-Siècle parcours, op niveau -5. Een tweede plan bevindt zich een verdieping lager, op niveau -6, tegenover de trappenhal en de lift (Tactiel parcours).

Vanwege de Covid crisis zijn de reliefplaten nog niet geplaatst. U mag de eerste audiobeschrijvingen alvast hier ontdekken !

Met de steun van de heer en mevrouw Bernard DARTY

RONDLEIDINGEN VOOR BEZOEKERS MET EEN VISUELE BEPERKING

Wilt u graag meer weten en deelnemen aan een geleid bezoek? Raadpleeg de activiteiten van de Koninklijke Musea in onze agenda of contacteer ons rechtstreeks museumopmaat@fine-arts-museum.be.

 

VISIOGIDS: MAGRITTE MUSEUM

FR - NL – EN

21 meesterwerken van Magritte worden besproken op 5 digitale tabletten, uit te lenen aan de desk met de audio- en visiogidsen.