Nieuws

Restauratie van Suzanne Bambridge: extra analyses

Gepubliceerd op 30.03.2017

Gezien de restaurator enkele twijfels had over de exacte hoeveelheid restauraties die plaatsvonden binnen een korte tijdspanne, werd besloten bijkomende analyses uit te voeren. Hieronder deelt de restaurator Etienne Van Vyve zijn waarnemingen met ons.

https://www.gingo.communi…

Meer weten…

Restauratie van Suzanne Bambridge: bezoek van de grote mecenassen

Gepubliceerd op 24.02.2017

Op 23 februari 2017 bezochten de grootste schenkers van de crowdfundingsactie het restauratieatelier. In het bijzijn van de restaurator, Etienne Van Vyve, konden ze het meesterwerk van Paul Gauguin met eigen ogen bewonderen. Een ideaal moment voor een update over de gang van zaken, een inkijk in de analyses en een vragenronde. 

 

https://www.gingo.communi…

Meer weten…

100 gratis rondleidingen in Rik Wouterstentoonstelling

Gepubliceerd op 13.02.2017

Dankzij een gulle schenking van een mecenas, lid van de Vrienden van het Museum (www.becomeafriend.be), kunnen de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België in Brussel 100 gratis rondleidingen weggeven in de Rik Wouterstentoonstelling.

https://www.fine-arts-mus…

Meer weten…

Restauratie van Suzanne Bambridge: fonkelende ogen

Gepubliceerd op 03.02.2017

Observeer hoe Suzanne Bambridges ogen weer tot leven komen in het meesterwerk van Paul Gauguin. We maken een vergelijking voor en na het verwijderen van de vernis en voor en na het verwijderen van de overschilderingen. Een matte blik krijgt zijn glans terug!

https://www.gingo.communi…

Meer weten…

Magritte Museum – Nieuwe audiogidsen voor kinderen en jongeren

Gepubliceerd op 10.01.2017

De nieuwe audiogidsen voor kinderen en jongeren zijn beschikbaar in het Magritte Museum! Ze hernieuwen volledig de bezoekerservaring met de familie met exclusieve inhoud die je compleet onderdompelt in de surrealistische wereld van Magritte. Het mysterieuze, het absurde en het onverwachte worden op originele wijze benaderd.

Meer weten…

Restauratie van Suzanne Bambridge: stap 1

Gepubliceerd op 09.01.2017

Paul Gauguins meesterwerk is dankzij de succesvolle crowdfundingsactie klaar voor restauratie. Deze video toont hoe "Het Portret van Suzanne Bambridge" het restauratieatelier wordt binnengerold om vervolgens zorgvuldig uit zijn kader te worden gehaald. De restauratie kan beginnen!

https://www.gingo.communi…

Meer weten…

Recordaantal bezoekers voor de 215de verjaardag van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België!

Gepubliceerd op 28.11.2016

Op zondag 27 november 2016 hebben de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB) hun 215-jarig bestaan gevierd. Aan deze heuglijke dag hebben maar liefst 6.852 bezoekers deelgenomen, driemaal zoveel als op een gewoonlijke zondag; een waar record!

Meer weten…

Een meesterwerk van Gauguin gerestaureerd dankzij crowdfunding

Gepubliceerd op 15.11.2016

De crowdfundingsactie van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB) voor de restauratie van een meesterwerk van Paul Gauguin is een waar succes! De gulheid van de het publiek heeft ervoor gezorgd dat het doel van 22.500 euro in minder dan drie weken en lang voor de deadline is bereikt. Een record in België!

https://www.gingo.communi…

Meer weten…