100 gratis rondleidingen in Rik Wouterstentoonstelling

Gepubliceerd op 13.02.2017

https://www.fine-arts-museum.be/nl/tentoonstellingen/rik-wouters

Dankzij een gulle schenking van een mecenas, lid van de Vrienden van het Museum (www.becomeafriend.be), kunnen de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België in Brussel 100 gratis rondleidingen weggeven in de Rik Wouterstentoonstelling.

Deze rondleidingen zijn bestemd voor schoolgroepen uit het Belgisch onderwijs (lager, secundair en hoger onderwijs met leerlingen die jonger zijn dan 26 jaar). In dit aanbod zitten zowel de inkomprijs als de prijs van de gids inbegrepen. Om elke school een eerlijke kans te geven, heeft elk instituut recht op maximaal 3 gratis rondleidingen. 

In de rondleiding Rik Wouters. Retrospectieve ontdekken we de spilfiguur van het Brabants fauvisme die een briljant en kleurrijk oeuvre naliet, in scherp contrast met de drama’s die zijn bestaan teisterden tot aan zijn vroegtijdige dood in 1916, op 33-jarige leeftijd. Rik Wouters was zowel het schilderen, beeldhouwen en tekenen meester: zijn bijzonder parcours verheft hem vandaag tot een onmiskenbare vertegenwoordiger van de Moderne Kunst in België. Meer info: https://www.fine-arts-museum.be/nl/tentoonstellingen/rik-wouters

Hoe inschrijven? Stuur snel een mail met titel “Expo Wouters gratis” naar reservatie@fine-arts-museum.be met de volgende informatie:

  • Naam en adres school:
  • Naam, (mobiel) telefoonnummer en e-mail groepsverantwoordelijke:
  • Aantal leerlingen en hun leeftijd [opgelet, maximaal 45 lln. per school kunnen gratis ingeschreven worden, extra leerlingen en dus gidsen zijn betalend]:
  • Aantal begeleiders:
  • 3 datavoorstellen tussen 10/03/2017 en 02/07/2017, te kiezen uit woensdag- of vrijdagochtenden en dinsdag-, donderdag- en vrijdagnamiddagen. Het exacte uur van het bezoek is in functie van onze beschikbaarheden. Opgelet, door het grote succes van deze actie zijn de maanden maart en april bijna volzet. Dank om hiermee rekening te houden.

Aanbod geldig zolang de gratis voorraad strekt. Hiernaast herinneren we jullie ook graag aan de vele uitdagende rondleidingen voor scholen in onze verschillende musea, te ontdekken in onze online programmatie.  

We hopen jullie heel binnenkort in onze musea te mogen ontvangen!