100 gratis rondleidingen in tentoonstelling Magritte, Broodthaers & hedendaagse kunst

Gepubliceerd op 12.09.2017

Dankzij een gulle schenking van een mecenas, lid van de Vrienden van het Museum (www.becomeafriend.be), kunnen de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België in Brussel 100 gratis rondleidingen weggeven in de tentoonstelling Magritte, Broodthaers & de hedendaagse kunst (13.10.2017-18.02-2018).

Deze rondleidingen zijn bestemd voor schoolgroepen uit het Belgisch onderwijs (lager, secundair en hoger onderwijs met leerlingen die jonger zijn dan 26 jaar). In dit aanbod zitten zowel de inkomprijs als de prijs van de gids inbegrepen. Om elke school een eerlijke kans te geven, heeft elk instituut recht op maximaal 3 gratis rondleidingen.

In de rondleiding Magritte, Broodthaers & de hedendaagse kunst belichten we de invloed die Magritte tot op vandaag heeft op de hedendaagse kunst. De tentoonstelling brengt kunstenaars samen die, sinds de jaren ’80, de dialoog zijn aangegaan met die “période vache” van Magritte. Van George Condo tot Gavin Turk, van Sean Landers tot David Altmejd.

Hoe inschrijven? Stuur snel een mail met titel “Expo Magritte, Broodthaers & de hedendaagse kunst gratis” naar reservatie@fine-arts-museum.be met de volgende informatie:

• Naam en adres school:
  • Naam, (mobiel) telefoonnummer en e-mail groepsverantwoordelijke:
  • Aantal leerlingen en hun leeftijd [opgelet, maximaal 45 lln. per school kunnen gratis ingeschreven worden, extra leerlingen en dus gidsen zijn betalend]:
  • Aantal begeleiders:
  • 3 datavoorstellen tussen 13/10/2017 en 18/02/2018, te kiezen uit woensdag- of vrijdagochtenden en maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagnamiddagen. Het exacte uur van het bezoek is in functie van onze beschikbaarheden.

Aanbod geldig zolang de gratis voorraad strekt. Hiernaast herinneren we jullie ook graag aan de vele uitdagende rondleidingen voor scholen in onze verschillende musea, te ontdekken in onze online programmatie.

We hopen jullie heel binnenkort in onze musea te mogen ontvangen!

Uitzonderlijk en dit voor de hele duur van de tentoonstelling, zullen de tentoonstelling en het Magritte Museum 7/7 open zijn!