Breugelwedstrijd voor Brusselse basisscholen

Gepubliceerd op 10.09.2019

Win een museumbezoek met gids en ontdek de originele schilderijen van Pieter Bruegel de Oude!

Wat moet je daarvoor doen?

Maak met je klas een eigen versie van de ‘De Val van de Opstandige Engelen’, dat Bruegel schilderde in het jaar dat hij in Brussel kwam wonen ... (wanneer was dat weer?)

Engelen staan voor het goede en al wat juist aanvoelt. De monsters (de gevallen engelen) staan voor het kwade of hetgeen dat je best niet doet of het loopt slecht af. Hoe stel je die tegenstelling vandaag het best voor?

Alle technieken of materialen zijn mogelijk: een tableau-vivant of een groot plastisch werk met verf, collage, potlood en andere technieken, of een verhaal waar goed en kwaad in voorkomt.

Hoe inschrijven?

Mail ons het resultaat ten laatste op 25 oktober 2019

Wij selecteren vervolgens een top 5 en verwittigen tijdig de school. Zo kan je rustig je gratis rondleiding met de klas aan het museum plannen. Wij verwachten je vanaf midden oktober tot eind december 2019.

De resultaten zullen ook op de website, Facebook - en de Instagrampagina van het museum verschijnen.