Covid-19: Schenking van educatief en artistiek materiaal aan kwetsbare kinderen en jongeren

Gepubliceerd op 14.04.2020

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België blijven, ondanks de sluiting van hun deuren tijdens de lock down, het grote publiek tegemoet komen. In samenwerking met  de ENGIE Foundation en dankzij haar financiële steun konden de KMSKB educatief en artistiek materiaal schenken aan kwetsbare kinderen en jongeren.

Het materiaal bereikt de doelgroep via de organisatie Be.Face.

Deze educatieve actie behoort tot een van de fundamentele missies van het museum, dat de toegang tot erfgoed en cultuur voor eenieder mogelijk maakt. De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België verwelkomen elk jaar 5.000 kwetsbare kinderen, jongeren en volwassenen, o.a. dankzij de steun van ENGIE Foundation.