De helende kracht van kunst: verslag

Gepubliceerd op 11.09.2017

Op 20 juni 2017 hadden de zorg- en de kunstensector tijdens het colloquium De helende kracht van kunst een uitwisseling over wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Het werd een door het talrijke publiek zeer gesmaakte dag vol bevlogen lezingen, verrijkende workshops en een boeiend panelgesprek. Onder meer Dirk De Wachter, Barbara Raes, Frie Leysen en kunstenaars Christian Bakalov, Mike Schmid en Jorge Leon droegen hun steentje bij.

FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, was aanwezig en bundelde de meest opvallende uitspraken van het voormiddagprogramma samen in een verslag. Ideaal voor wie er niet bij was of voor wie de dag wil herbeleven! We werken momenteel nog aan een beeldverslag van het colloquium.

Verslag Helende Kracht van Kunst 2017

Geïnspireerd door het colloquium bieden de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België  nu ook specifieke rondleidingen aan voor mensen uit de palliatieve zorg, rust- en ziekenhuizen. Klik deze link voor meer info of contacteer Isabel Vermote.

Nogmaals hartelijk dank aan alle vrijwilligers en aanwezigen!