De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België vieren hun 215de verjaardag

Gepubliceerd op 02.09.2016

Op 1 september 1801, exact 215 jaar geleden, tekende Napoleon Bonaparte het Chaptal decreet. Hiermee creëerde hij 15 departementale musea, waaronder een in Brussel. De toekomstige Koninklijke Musea voor Schone Kunsten zagen zo het levenslicht. De collectie, gevormd op basis van een beperkt aantal werken uit Parijs, groeide uit tot een kunstverzameling van meer dan 20.000 stuks. Zij illustreert onze kunstgeschiedenis van de 15de tot de 21ste eeuw rijkelijk.

Meer dan twee eeuwen na hun creatie, bevinden de KMSKB zich in de top 100 van de meest bezochte kunstmusea ter wereld, en zetten de vernieuwingstrend door.
Op 27 november zal een reeks evenementen en festiviteiten plaatsvinden om dit jubileum te vieren. Naast de permanente collecties en de tijdelijke tentoonstellingen, zal de bezoeker kunnen genieten van rondleidingen en kunnen deelnemen aan activiteiten in de museumgangen (concerten, recitals, improvisatiematchen, …) en achter de schermen (reserves, ateliers, lopende restauraties).