DIGITAL EXPERIENCE PATIO

Gepubliceerd op 14.06.2018

Een projectieruimte in de Patio !

De architectuur van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België is uniek en rijk aan geschiedenis. Het gedeelte dat vandaag ‘de Patio’ genoemd wordt, was vroeger, zoals zijn naam het doet vermoeden, een binnenplaats. De ruimte wordt tegenwoordig gewijd aan Moderne Kunst en bestaat uit twee verdiepingen. Een grote oculus opent het geheel naar boven toe en roept zo het openluchtverleden op.

Tijdens de reorganisatie van de Patio in mei 2016 werd, in navolging van de architectonische dynamiek, een cilindrische multimediastructuur in de scenografie geïntegreerd. Ter gelegenheid van de tentoonstelling "Hiroshi Sugimoto. Still Life", wordt deze cilinder voor het eerst exclusief aan projecties gewijd.

In de intimiteit van dit halfrond, wordt het publiek uitgenodigd zich onder te dompelen in twee films, uitgekozen door de kunstenaar. Kunst en projecties krijgen zo een eigen plaats en kunnen in alle sereniteit en complementariteit ontdekt worden. De cilinder biedt het publiek, met oog op een verhoogde bezoekerservaring, een plaats en moment van rust aan.

 

Digital Experience