Nieuwe kunstwerken te ontdekken in het Musée Fin-de-Siècle Museum

Gepubliceerd op 12.12.2017

In december 2017 vindt in het Musée Fin-de-Siècle Museum een wissel plaats van de werken op papier.

Dit is de gelegenheid om enkele werken te ontdekken, die normaal in de reserves zitten omdat ze gevoelig zijn voor licht. Door deze wissel worden de rijke collecties van het Museum en haar partners extra in de verf gezet. Momenteel kan u er een vitrine gewijd aan de Franstalige première van de opera Lohengrin van de hand van Richard Wagner ontdekken. Deze opera wordt in het voorjaar van 2018 opnieuw opgevoerd in de Munt. Eveneens wordt een recente aanwinst van de Museum, Geknielde jongelingen van George Minne, voor het eerst tentoongesteld. Naast deze twee nieuwigheden zijn er nog vele andere kunstwerken van kunstenaars als Xavier Mellery, James Ensor en Odilon Redon te zien.