“Portret van Nicolaes van Bambeeck” in The Rembrandt Database

Gepubliceerd op 26.02.2019

The Rembrandt Data werkte samen met de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB) en het Koninklijk Instituut voor het Kunstenpatrimonium (KIK-IRPA) en als resultaat voegden ze een honderdtal technische documenten toe aan hun database.

Tussen april 2007 en juni 2009 werd het "Portret van Nicolaes van Bambeeck" behandeld bij het KIK-IRPA. De technische documenten die tot stand komen tijdens dit conservatieproject, zijn nu online beschikbaar via The Rembrandt Database. U vindt er o.a. een behandelingsverslag, een röntgen- en UV-foto's. Een selectie van deze technische documenten zijn ook online te consulteren via de BALaT database van het KIK-IRPA.

Naast de onderzoeksgegevens van de KIK-IRPA en KMSKB zijn ook technische documenten van andere partners aan de online database toegevoegd, waaronder röntgengegevens van het Straus Center for Conservation and Technical Studies in Cambridge en voorbeelddocumentatie van het Doerner Institut in München.