Panamarenko overleden

Gepubliceerd op 15.12.2019

Panamarenko heeft ons verlaten. Ongetwijfeld vertrok hij met een van zijn absurde vliegmachines richting de horizon die zijn wetenschappelijk-poëtische brein altijd is blijven verkennen.

Tijdens zijn leven had hij het verlangen om de wereld te begrijpen door middel van technologie, die hij gebruikte om de schoonheid van het universum bloot te leggen. De tentoonstelling die de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten (KMSKB) aan hem wijdden in 2005-2006 illustreerde dit. Het was de gelegenheid voor een nauwe samenwerking tussen de teams van de Koninklijke Musea en de kunstenaar. Tijdens deze succesvolle retrospectieve (90.000 bezoekers) kondigde de artiest toen ook de stopzetting van zijn artistieke activiteiten aan.

De directie en het personeel van de KMSKB willen hem een levendig eerbetoon brengen, en zijn familie en geliefden hun oprechte deelneming betuigen. Tot het einde van het jaar kunnen bezoekers “Donderwolk” (1971) bewonderen in de grote inkomhal van het museum (vrije toegang).