Portretten van Frans Hals: een familiereünie

Gepubliceerd op 12.10.2018

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België en het Toledo Museum of Arts organiseren samen de tentoonstelling "Portretten van Frans Hals: een familiereünie", die op 13 oktober opent in Toledo (Ohio, US).

De aanleiding voor de tentoonstelling Portretten van Frans Hals: een familiereünie was de aankoop van Hals’ Portret van de familie Van Campen in een landschap door het Toledo Museum of Art (Ohio) in 2011.

Met de voltooiing van de volledige restauratie van Drie kinderen met een bokkenwagen uit de collectie van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België in 2016 krijgt het project een tweede drijfveer: het is een uitstekende gelegenheid om deze twee doeken bij elkaar te brengen gezien ze ooit deel uitmaakten van een en dezelfde originele compositie.

In de loop van de restauratie van het Brusselse ontdekte men dat er nog een ander portret van een jongen (bewaard in een Europese privéverzameling) deel uitmaakt van dit verknipte schilderij.

De tentoonstelling opent in het Toledo Museum of Arts op 13 oktober. Daarna reist ze naar Brussels, waar ze op 2 februari 2019 opent in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België.

In samenwerking met
Toledo Museum of Arts