Recordaantal bezoekers voor de 215de verjaardag van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België!

Gepubliceerd op 28.11.2016

Op zondag 27 november 2016 hebben de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB) hun 215-jarig bestaan gevierd. Aan deze heuglijke dag hebben maar liefst 6.852 bezoekers deelgenomen, driemaal zoveel als op een gewoonlijke zondag; een waar record!

Alle teams van de instelling en de vriendenvereniging van de Musea hebben zich ingezet om deze verjaardag onvergetelijk te maken.

Naast de gratis toegang tot de permanente collecties en de tijdelijke tentoonstellingen, konden de bezoekers deelnemen aan rondleidingen en genieten van animaties in de museumzalen (concerten, improvisatie, filmprojectie, tekenateliers, …). De gelukkigeen die tijdig gereserveerd hadden, konden bovendien een blik achter de schermen werpen. De mooie reserves en restauratieateliers hebben op veel bijval kunnen rekenen. In het totaal werden zo een veertigtal activiteiten georganiseerd.

Voor de KMSKB, die nog voor het bestaan van België zelf ontstonden, was het eveneens de uitgelezen kans om aan te tonen hoe gehecht ze zijn aan de fundamentele waarden van cultuur, tolerantie en openheid voor allen.

Dit evenement – dat vele buitenlandse bezoekers wist te bekoren – draagt bij tot het Belgisch imago in het buitenland, maar zorgt er bovendien voor dat de Belgische burger zich weer bewust wordt van de rijkdom van zijn eigen erfgoed.

De talrijke positieve commentaren en de bewonderende blikken geven de Musea hoe dan ook zin om deze ervaring te herhalen.