Onderzoek

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België maken deel uit van de tien federale wetenschappelijke instellingen en zetten in die hoedanigheid een groot aantal onderzoeksprojecten over hun collectie op touw.

 

De Musea ontwikkelen niet alleen nationale en internationale projecten maar publiceren ook wetenschappelijke uitgaven en stellen diverse onderzoeksinstrumenten ter beschikking van onderzoekers en van het grote publiek.

De bibliotheek van de Musea (toegespitst op kunstgeschiedenis), het Archief voor Hedendaagse Kunst in België, het Archief van de Musea en het Digitaal Museum zijn behalve voor Belgische en buitenlandse onderzoekers en studenten ook toegankelijk voor alle kunstliefhebbers.

De leeszaal van de documentaire diensten (Bibliotheek, Archief van de KMSKB en Archief voor Hedendaagse Kunst in België) blijft toegankelijk zonder Covid Safe Ticket. Het dragen van een masker blijft echter verplicht. Sociale distancing moet worden gerespecteerd. Vergeet ook niet om uw plaats (en documenten) op voorhand te reserveren.