Fotodienst (gesloten)

[!] Wegens een interne reorganisatie is de fotodienst gesloten. Er kunnen geen beeldaanvragen meer ontvangen of behandeld worden. Onze excuses voor dit ongemak.

De fotodienst van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België maakt deel uit van het Digitaal Museum. Zij beheert duizenden beelden van hoge kwaliteit en stelt die ter beschikking van experts, wetenschappers of particulieren.

Fotografie speelt een sleutelrol in het beheer van museumcollecties, zeker in het geval van een kunstmuseum. Er worden verschillende soorten clichés gebruikt, afhankelijk van het toepassingsgebied: onderzoek, conservatie, restauratie of publicatie.

De Musea hebben lang gebruik gemaakt van dia’s (ektachromes) maar leggen zich ondertussen al meer dan tien jaar toe op digitale technologie. Ons beeldmateriaal beantwoordt aan de internationale normen – de garantie voor een superieure kwaliteit en een zo getrouw mogelijke weergave van het origineel.

De beelden kunnen voor verschillende doeleinden worden aangewend: voor onderzoek en voor commercieel of particulier gebruik.