Museum Op Maat

Visiogidsen Musée Magritte Museum

De visiogidsen van het Magritte Museum stellen 21 werken van Magritte voor in de Vlaamse gebarentaal (VGT), de Belgisch-Franse gebarentaal (LSFB) en de internationale gebarentaal (ISL).

Vlaamse Gebarentaal Langue des Signes de Belgique Francophone International Sign

Visiogids Magritte & broodthaers

Deze visiogids in Belgisch-Franse gebarentaal (ondertiteld in het Nederlands) werd ontworpen naar aanleiding van de tentoonstelling "Magritte, Broodthaers & de hedendaagse kunst", die plaatsvond in de KMSKB en een dialoog creëerde tussen de originele werken van Magritte en hun moderne en hedendaagse interpretaties.

Langue des signes de Belgique FrancophonE (met NL ondertitels)

museum for all

Samen met het Brusselse Centrum voor Basiseducatie Brusselleer en de uitgeverij Wablieft, werken de KMSKB momenteel aan een laagdrempelig kunstboek met werken uit de collectie van de KMSKB.
Als preview lanceren we een eerste vlot toegankelijke leestekst over een topwerk van de Belgische, surrealistische kunstenaar René Magritte, Het Rijk der Lichten.

Lees de tekst

Through Art We Care

Met het project ‘Klavertje Vier, kies je favoriete kunstwerk’ stellen we tweewekelijks op woensdag vier werken voor uit onze collectie, rond één thema. We kiezen voor alledaagse en vreugdevolle onderwerpen. Want kleur, licht en hoop zijn belangrijke bakens in deze donkere periode.

Thema van deze week: familie
Vorige thema's zonlicht | bloemen

Interesse om mee te doen? Laat het ons weten via mail: museumopmaat@fine-arts-museum.be. De deelnemende woonzorgcentra krijgen een uitvergrote versie van het favoriete kunstwerk van de week.