"Origami for Life"-installatie van Charles Kaisin in de KMSKB

Gepubliceerd op 03.05.2021

Met “Origami for Life”, een project van de Belgische ontwerper Charles Kaisin, palmen meer dan 20.000 papieren kraanvogels de grote hall van de KMSKB in, van 28 april tot 31 december 2021.

Deze gigantische installatie - 5m hoog en 16m lang - is een participatief kunstwerk dat het daglicht zag tijdens de eerste lockdown in maart 2020. Charles Kaisin nodigde het publiek uit om zelf origami te vouwen en naar hem op te sturen. Voor elke ingezamelde origami, boden mecenassen financiële steun aan het wetenschappelijk onderzoek in de strijd tegen Covid-19.
Een jaar na het begin van de pandemie, onderstreept dit samenwerkingsproject meer dan ooit het belang van wederzijdse hulp en solidariteit. Tegelijkertijd biedt het ons ook een moment van poëzie en ontsnapping.
Na verschillende interventies in Brussel, en onlangs ook in het Palais de Tokyo in Parijs, hangt de origami-installatie nu tot het einde van het jaar in het grootste kunstmuseum van België.
Charles Kaisin zal in mei en juni 2021 acht creatieve workshops geven in het museum. Deze workshops worden speciaal georganiseerd voor de kinderen van het zorgpersoneel van het UMC Sint-Pieter (Brussel).

In de zomer worden er ook activiteiten bij de installatie georganiseerd voor kinderen van de Brusselse kinderdagverblijven. [In samenwerking met Faouzia Hariche, Schepen van Franstalig Openbaar Onderwijs, Jeugd en Human Resources].

Met de steun van ENGIE Foundation, Dhr. Jean Pierre Buyle, Dhr. & Mevr. Chalude, Dhr. & Mevr. Kandiyoti, CHEMITEX

PERSUITNODIGING:
Presentatie van de installatie "Origami for Life", in aanwezigheid van de kunstenaar, Charles Kaisin.

> dinsdag 11 mei 2021, om 11 uur
> In de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België