Agnès Guillaume 4 MY’s +

Focustentoonstelling

>

Agnès Guillaume - My Nights (2014, 5’37’’)

De tentoonstelling gewijd aan de Belgische kunstenares Agnès Guillaume biedt een mooi overzicht van haar recente videoproductie, aangevuld met een selectie gehoogde drukken, lichtbakken en een reeks borduurwerk.

Agnès Guillaume, muzikante van opleiding, is actief in het theater en als schrijfster alvorens ze zich in 2010 aan de videokunst wijdt. Aan de hand van dit medium werkt ze nauwgezet de verschillende hoofdstukken van een introspectief en symbolisch verhaal uit. Haar films zijn verankerd in de tijd en weerspiegelen op verschillende manieren de collecties errond (het picturale kleurgebruik, het belang van framing, de grote formaten, de montage in de vorm van veelluiken, ...).Deze verwantschap is ook waarneembaar in haar werken op papier. Ze vertrekt vanuit haar video’s die ze herwerkt met verschillende materialen (aarde, pastel, ...) en vervolgens als schilderijen brengt.

Hoewel het werk van Agnès Guillaume op het eerste zicht dromerig lijkt, is het toch met de realiteit verbonden. Een voorbeeld hiervan is haar borduurwerk dat op de eerste verdieping hangt : onverbloemde portretten van naakte mannen, die verrast lijken door de talloze toegevoegde accessoires en decoratieve elementen.

Praktische informatie

Adres

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel
MAIL  / +32 (0)2 508 32 11

Openingsuren

Di- Vrij: 10:00 - 17:00
Weekend: 11:00 - 18:00

De kassa's sluiten een half uur voor sluitingstijd.
De musea zijn gesloten op maandagen en 1/05
Personen die recht hebben op een gratis ticket (vb.Jongeren/ICOM/journalist/...), dienen zich hiervoor te wenden tot onze ticketing dienst. 

ONLINE TICKETS

Tarieven

Gratis toegang na aankoop van een ticket voor de permanente collectie