Bruegel. Unseen Masterpieces When art meets technology

Digital experience

permanente tentoonstelling

Bruegel / Unseen Masterpieces

Bruegel. Unseen Masterpieces onthult de verborgen geheimen van de kunstwerken van Pieter Bruegel de Oude († Brussel, 1569) aan een wereldwijd publiek. Hoewel de schilder en zijn schilderijen wereldberoemd zijn, bevat elk van zijn composities een veelheid aan eigenaardige personages, verhaaltjes binnen de geschiedenis, meesterwerkjes die stuk voor stuk het ontdekken waard zijn.

Dankzij een grote waaier aan online en plaatselijk toegankelijke ervaringen, biedt dit unieke initiatief iedereen de mogelijkheid zich te verdiepen in Bruegel’s meesterwerken door toegang te verlenen tot de kleinste details van elk schilderij en de kennis van experts. De kunstliefhebber duikt in de wereld van de schilder en ontdekt er al die onverwachte elementen die het geniale talent van de Vlaamse meester bewijzen. In het kader van de 450e sterfdag van Bruegel in 2019, komt het initiatief voor dit evenement van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, in samenwerking met het Google Cultural Institute. Dit innovatieve project brengt de grote internationale musea, merendeels Europees, samen rond de figuur van Bruegel en is het resultaat van diepgaande reflecties over de huidige museale veranderingen in het digitale tijdperk.

De virtuele tentoonstellingen Bruegel. Unseen Masterpieces zijn te bekijken op de interactieve schermen van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België en op het Google Cultural Institute platform.
De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België wensen het Google Cultural Institute te bedanken om samen met hen dit unieke project te hebben ontwikkeld. De KMSKB uiten ook hun dank aan Engie, dankzij wie het pilootproject Bruegel Box mogelijk werd.

Logo Google Cultural Institute ENGIE


#UnseenMasterpieces
#BruegelBox

Praktische informatie

Adres

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
BOËLZAAL & OLDMASTERS MUSEUM

Regentschapsstraat 3
1000 Brussel
+32 (0)2 508 32 11
info@fine-arts-museum.be

Openingsuren

Dinsdag - vrijdag 10:00 - 17:00
Weekend             11:00 - 18:00

De kassa’s sluiten om 16:30 tijdens de week en om 17:30 tijdens het weekend. De musea zijn gesloten op maandag, 1/01, de 2de donderdag van januari, 1/05, 1/11, 11/11, 25/12. Op 24 en 31 december sluiten de Musea om 14:00.

 

Tarieven

Gratis toegang bij aankoop van een ticket "Collecties" (te verkrijgen via de ticketbalie of online)

 

RONDLEIDINGEN
Voor schoolgroepen en volwassenen.
‘Museum op maat’: rondleidingen en aangepaste activiteiten voor publiek met specifieke behoeften.
reservation@fine-arts-museum.be
T. +32 (0)2 508 33 33

 

CARDBOARD EXPERIENCE
Met de Cardboard komt u zelf tussen de opstandige engelen van Pieter Bruegel terecht! Deze bijzondere beleving is mogelijk via de YouTube-pagina en de mobiele app van het museum. U hebt er wel een Cardboard voor nodig.