Fabrice Samyn To see with ellipse

Tentoonstelling

>

Fabrice Samyn, Untitled, from The Color of Time series (2016)

De kunst van Fabrice Samyn is doordrenkt van een duizelingwekkende poëtische kracht, neemt de realiteit onder de loep en doet onze vaste waarden wankelen.  Zijn oeuvre zet aan om onze verhouding tot de tijd, het sacrale en het woord in vraag te stellen en loodst ons doorheen een zintuigelijke ervaring, die zowel intiem als spiritueel is.


Op uitnodiging van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten gaat Fabrice Samyn een subtiele dialoog aan met verschillende meesterwerken uit het Old Masters Museum en het Magritte Museum. Zijn werken zijn als een paard van Troje en veroorzaken resonanties en interferenties met de collecties die onze kijk op de kunstwerken ontwrichten.

De kunstenaar, die even ongrijpbaar is als zijn werk, beheerst zowel de klassieke als de moderne technieken. Met behulp van zijn schilderijen, sculpturen, tekeningen, foto's, geschriften of voorstellingen wil de kunstenaar het zichtbare op de proef stellen.
 

Met een indrukwekkend ensemble van meer dan 70 werken is “To see with ellipse” de grootste monografische tentoonstelling van Brusselse kunstenaar Fabrice Samyn (°1981).

 

MUSEUM IN QUESTIONS

De hedendaagse kunstenaars die dit seizoen tentoongesteld worden, stellen op een ongebruikelijke manier de missies en waarden van de Koninklijke Musea in vraag. Ontdek hun vragen, debatteer en deel uw mening met ons door #MuseumInQuestions te volgen op onze sociale mediakanalen.

Praktische informatie

Adres

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel
MAIL  / +32 (0)2 508 32 11

Openingsuren

Di- Vrij: 10:00 - 17:00
Weekend: 11:00 - 18:00

De kassa's sluiten een half uur voor sluitingstijd.
Op 24 en 31 december sluiten de Musea om 14:00

SLUITINGSDAGEN

Maandag
+ 1 januari | 1 mei | 1 & 11 november | 25 december
+ 2de donderdag van januari

Tarieven

Te bezoeken met een combi-ticket Collectie + Magritte Museum

ONLINE TICKETS
Personen die recht hebben op een gratis ticket (vb.Jongeren/ICOM/journalist/...), dienen zich hiervoor te wenden tot onze ticketing dienst.