Remigio Cantagallina Een Italiaanse reiziger in de Zuidelijke Nederlanden

Focustentoonstelling

>

Meer dan 400 jaar geleden doorkruiste een Florentijnse kunstenaar met de naam Remigio Cantagallina Europa om zich onder meer in Brussel aan het hof van de aartshertogen Albrecht en Isabella te vestigen. De redenen voor zijn reis zijn het voorwerp van een grondig onderzoek, tussen geschiedenis en kunstgeschiedenis. Tijdens zijn verblijf in 1612-1613 in de voormalige Zuidelijke Nederlanden maakt hij tal van tekeningen die, ook nu nog, een unieke getuigenis vormen.

Deze kleine tekeningen werden vergroot en zijn te bezichtigen in de ondergrondse overblijfselen van het Coudenbergpaleis. Laat u onderdompelen in de steden van de voormalige Nederlanden, in een reis door de tijd tussen Brussel, Temse en Spa. Deze tekeningen behoren tot de collectie van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, die voor deze gelegenheid uitzonderlijk een selectie originele tekeningen tentoonstellen in het Old Masters Museum.

Georganiseerd in samenwerking met de Association du Patrimoine artistique, het Coudenberpaleis en de Directie Monumenten en Landschappen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Praktische informatie

Adres

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel
+32 (0)2 508 32 11
info@fine-arts-museum.be

Openingsuren

Dinsdag - tot en met vrijdag: 10:00 - 17:00
Weekend: 11:00 - 18:00
De musea zijn gesloten op maandag

De kassa’s sluiten om 16:30 tijdens de week en om 17:30 tijdens het weekend.

Tarieven

Gratis toegang bij aankoop van een ticket voor het Musée Oldmasters Museum of een combiticket

Op vertoon van je ticket “Musée Old Masters Museum” (of “COMBI”) krijg je 2 euro korting op de tentoonstellingsticket van “Remigio Cantagallina” (in het Coudenbergpaleis) en omgekeerd.