Sean Scully Eleuthera

Focustentoonstelling

>

Sean Scully - "Eleuthera" (2017; Olieverf op aluminum)

Sean Scully is vooral bekend voor zijn expressieve abstracte schilderijen vol kleurrijke strepen en rechthoeken. In de serie Eleuthera, die wordt tentoongesteld in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, komt er echter een hele nieuwe kant van de kunstenaar aan bod.

De serie Eleuthera (2015-2017) bouwt zich op rond een zeer persoonlijk onderwerp: deze 23 olieverfschilderijen op groot formaat tonen Scully’s achtjarige zoon Oisín, al spelend op het strand van het eiland Eleuthera in de Bahama’s.

Naast deze 23 werken, worden ook kleinere pastels, tekeningen en foto’s van Scully getoond.
 

De serie Eleuthera werd onlangs tentoongesteld in Wenen (Albertina Museum, 07.06 > 08.09.2019)

Deze tentoonstelling wordt georganiseerd door de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, in samenwerking met het Albertina

Praktische informatie

Adres

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel
MAIL  / +32 (0)2 508 32 11

Openingsuren

Di- Vrij: 10:00 - 17:00
Weekend: 11:00 - 18:00

De kassa's sluiten een half uur voor sluitingstijd.
Op 24 en 31 december sluiten de Musea om 14:00

SLUITINGSDAGEN

Maandag
+ 1 mei

Tarieven

Toegang met een ticket voor de permanente collectie

ONLINE TICKETS
Personen die recht hebben op een gratis ticket (vb.Jongeren/ICOM/journalist/...), dienen zich hiervoor te wenden tot onze ticketing dienst. 

 

brussels Art film festival
Unstoppable: Sean Scully and the Art of Everything

17.11 2019 | 16:00

Nationale Première

Met zijn vierkante kinnebak, sprankelende ogen en impulsieve lach- en driftbuien lijkt Sean Scully op het eerste gezicht meer een oude Ierse bokser dan een beursgenoteerd schilder. Wanneer hij schildert, gaat hij de confrontatie aan met het doek, hij danst in de ring van het atelier. Scully, die plots uit het niets opdook, maar geboren werd in Ierland en opgroeide in de Londense onderwereld, heeft nooit getwijfeld aan het pad dat hij zou volgen: hij zou kunstenaar worden – en wereldberoemd. Uit zijn gewelddadige, arme jeugd behield hij zijn liefde voor knokpartijen, een ongebreidelde vitaliteit, de kracht zich te doen gelden. Hij zet door, onverstoorbaar, niets brengt hem van de wijs. Het is het schilderen dat hem zorgen baart. Zijn schilderkunst transformeert doorheen de jaren en ontmoetingen; vernieuwt zich onophoudelijk; straalt, zelfs donker, een onuitputtelijk licht uit.

> Meer info