Serena Fineschi, Alessandro Scarabello & Hans op De Beeck Rendez-vous

Installatie

Hans op De Beeck

Twee hedendaagse diptieken van Serena Fineschi en Alessandro Scarabello, samen met een sculptuur van Hans Op de Beeck treden in dialoog met kunstwerken van de permanente collectie van het Old Masters Museum.

Vanaf de late Middeleeuwen kenmerken alledaagse taferelen en gebruiksvoorwerpen evenals huiselijke interieurs de beeldcultuur van de Nederlanden. De “spiegel”, het “stilleven”, de “maskers” en de minutieuze zin voor “detail” illustreren deze obsessies in een uiterst doorgedreven realistische stijl. Fineschi, Scarabello en Op de Beeck, die gefascineerd zijn door deze emblemen en iconografieën, gaan in deze tentoonstelling de dialoog aan met de Belgische kunst en zijn typisch groteske en absolute karakter. Ze brengen schilderijen, sculpturen en video’s, die een weerspiegeling zijn van het onverbiddelijke tijdsverloop, de realiteit achter de schijn van de dingen en de mensheid in al haar facetten, ambities en ontberingen. De tentoonstelling Rendez-vous vindt plaats in het Italiaans Cultureel Instituut en in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in Brussel, en biedt, aan de hand van een uitzonderlijk hedendaags perspectief, een aparte blik op de Noord-Europese verbeelding en haar geschiedenis, mysteries en melancholische suggesties.
De tentoonstelling maakt deel uit van het project “a due”. Arte Contemporanea in Italia e Belgio, 1990-2015, curatoren: Laura Viale en Maria Elena Minuto.

Meer info hier
In samenwerking met het Istituto Italiano di Cultura

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
info@fine-arts-museum.be

Openingsuren

Din - Vrij: 10:00 - 17:00
Weekend: 11:00 - 18:00
Op 24 & 31 december: 11:00 - 14:00

De kassa's sluiten een half uur voor sluitingstijd.
Personen die recht hebben op een gratis ticket (vb.ICOM/journalist), dienen zich hiervoor te wenden tot onze ticketing dienst.

ONLINE TICKETS

Tarieven

Gratis toegang na aankoop van een ticket voor het Old Masters Museum of een combiticket.