Collecties

Klik op het ticket van uw keuze om uw reservering te maken.

FIN-DE-SIECLE MUSEUM
Ensor, Khnopff, Spilliaert, Horta, Rodin, Gauguin, Boch, Bonnard, ... meer dan 120 kunstenaars wachten je op in het Fin-de-Siècle Museum! Dompel je onder in het bruisende Brussel van de jaren 1900 met zijn talrijke kunststromingen en disciplines – van impressionisme tot Art Nouveau, van schone kunsten tot opera. 
MAGRITTE MUSEUM

Met zijn meer dan 230 werken en archiefstukken is het Magritte Museum in hartje Brussel, de belangrijkste verzameling ter wereld van de Belgische surrealistische kunstenaar René Magritte. Duik er in de wereld van Magritte en ontdek zijn schilderijen, gouaches, tekeningen, geschilderde objecten, maar ook publicitaire affiches, muziekpartituren, foto's en films!

Kunstwerken op reis: In het kader van de tentoonstelling "Magritte/Renoir" in het Orsay/Orangerie-Museum (Parijs), in samenwerking met de KMSKB, werden zeventien werken van Magritte héél uitzonderlijk uitgeleend tot midden juli.
COMBI COLLECTIe en MAGRITTE MUSEUM
Ontdek met slechts één ticket de volledige collecties van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België: het Fin-de-Siècle Museum, het Magritte Museum en het Old Masters Museum. Met dit ticket heeft u daarnaast ook toegang tot de focus tentoonstellingen (Patio 0 en Patio +2) en de tentoonstelling van Fabrice Samyn: ‘To see with ellipse’ (Old Masters en Magritte).
Het  Old Masters Museum  en de tijdelijke tentoonstellingen openen op 15 oktober 2021.
collectie en FOCUS tentoonstellingen 

Ontdek onze voortreffelijke collectie oude kunst die de periode van de 15e tot de 18e eeuw overspand: van de Zuidelijke Nederlandse schilderkunst tot de Europese scholen.

Het Fin-de-Siècle Museum is gewijd is aan de jaren 1900, een periode waarin Brussel, de hoofdstad van Europa niet alleen een uniek artistiek knooppunt was maar ook het centrum van de art nouveau. Deze cultuurhistorische tempel bevat schilderijen, tekeningen, aquarellen, prenten, sculpturen, foto’s, films, schaalmodellen en kunstvoorwerpen.

Deze tarief geeft u ook toegang aan de focus tentoonstellingen Remedies (Patio 0 et Patio +2).

AIMÉ MPANE

Aan de hand van een multidisciplinair oeuvre dat schilderijen, installaties en beeldhouwwerk met elkaar vermengt, maken we kennis met de ongelofelijke veerkracht van Aimé Mpane. Hij biedt een kritische, maar hoopgevende reflectie op onze relatie tot de wereld, en in het bijzonder met het begrip 'territorium'. Zijn veelgelaagde, positieve en veelkleurige universum is een plaats waar dialoog, dromen en het herstel van eenheid - zoals in de eenheid van de mensheid – op de voorgrond staan.

RACHEL LABASTIE

De hedendaagse beeldhouwster Rachel Labastie is een meesteres in paradoxen, eeuwig spelend met de ambivalente betekenis van vormen. Dit najaar presenteert ze zo’n dertigtal werken waarin het gebruikte materiaal centraal staat. Haar volledige oeuvre gaat over dualiteit en sensualiteit en nodigt ons uit om verder te kijken dan het wat vanzelfsprekend lijkt te zijn.

Beide kunstenaars gaan een dialoog aan rond het oog van de Patio.

Vanaf 15 oktober 2021
 eerste woensdag van de maand gratis

Zowel de permanente collecties als het Magritte Museum zijn elke eerste woensdag van de maand gratis te bezoeken vanaf 13 uur. Om van uw gratis bezoek te genieten, moet u op dezelfde dag naar de kassa van het museum gaan om uw ticket op te halen (onder voorbehoud van beschikbaarheid). 

De toegang tot de tijdelijke tentoonstellingen blijft betalend.