Expo's

Klik op het ticket van uw keuze om uw reservering te maken.

tentoonstelling sporen van moderniteit EUROPALIA FESTIVAL

Een artistiek en historisch parcours rond het thema van de trein, aan de hand van het werk van sleutelfiguren uit de 19de en 20ste eeuw – onder wie Monet, Caillebotte, Spilliaert, Boccioni, Severini, Léger, De Chirico, Mondriaan, Servranckx, Delvaux en Magritte. 

Open vanaf 15 oktober 2021. Meer info hier.
tentoonstelling FABRICE SAMYN "TO SEE WITH ELLIPSE"

Op een poëtische en sensuele manier bevraagt de kunst van Fabrice Samyn de realiteit en schudt  onze maatstaven door elkaar. Meer dan 70 werken infiltreren het Old Masters en het Magritte Museum en nodigen ons uit om onze verhouding tot de tijd, het heilige en het gesproken in vraag te stellen en een intieme en spirituele zintuigelijke ervaring te beleven.  

Open vanaf 15 oktober 2021.
collecties en focus tentoonstellingen

Ontdek onze voortreffelijke collectie oude kunst die de periode van de 15e tot de 18e eeuw overspand: van de Zuidelijke Nederlandse schilderkunst tot de Europese scholen.

Het Fin-de-Siècle Museum is gewijd is aan de jaren 1900, een periode waarin Brussel, de hoofdstad van Europa niet alleen een uniek artistiek knooppunt was maar ook het centrum van de art nouveau. Deze cultuurhistorische tempel bevat schilderijen, tekeningen, aquarellen, prenten, sculpturen, foto’s, films, schaalmodellen en kunstvoorwerpen.

Deze tarief geeft u ook toegang aan de focus tentoonstellingen Remedies (Patio 0 en Patio +2).

AIMÉ MPANE

Aan de hand van een multidisciplinair oeuvre dat schilderijen, installaties en beeldhouwwerk met elkaar vermengt, maken we kennis met de ongelofelijke veerkracht van Aimé Mpane. Hij biedt een kritische, maar hoopgevende reflectie op onze relatie tot de wereld, en in het bijzonder met het begrip 'territorium'. Zijn veelgelaagde, positieve en veelkleurige universum is een plaats waar dialoog, dromen en het herstel van eenheid - zoals in de eenheid van de mensheid – op de voorgrond staan.

RACHEL LABASTIE

De hedendaagse beeldhouwster Rachel Labastie is een meesteres in paradoxen, eeuwig spelend met de ambivalente betekenis van vormen. Dit najaar presenteert ze zo’n dertigtal werken waarin het gebruikte materiaal centraal staat. Haar volledige oeuvre gaat over dualiteit en sensualiteit en nodigt ons uit om verder te kijken dan het wat vanzelfsprekend lijkt te zijn.

Beide kunstenaars gaan een dialoog aan rond het oog van de Patio.

Open vanaf 15 oktober 2021.